Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Bucatar

Domeniile de competenţă Unităţile de competenţă
Competenţe fundamentale
Comunicarea la locul de muncă
Desfăşurarea muncii în echipă
Competenţe generale la locul de muncă
Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii
secţiei
Prevenirea poluării mediului
Competenţe specifice
Întocmirea documentelor specifice
Pregătirea antreurilor calde şi reci
Pregătirea fripturilor
Pregătirea gustărilor calde şi reci
Pregătirea mâncărurilor din carne
Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
Pregătirea preparatelor lichide
Prepararea dulciurilor (deserturilor)
Prepararea fondurilor glace
Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
Realizarea aluaturilor de bază
Realizarea salatelor
Realizarea sosurilor